Nigéria získala rekordný štvrtý titul po výhre nad Mexikom 3:0

08.11.2013 Celý región

Abú Zabí 9. novembra (TASR) - Futbalová reprezentácia Nigérie do 17 rokov si v piatok vybojovala rekordný štvrtý titul na majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie. Mladí Nigérijčania si vo finále poradili s rovesníkmi z Mexika 3:0.

Africká krajina sa z prvenstva tešila aj v rokoch 1985, 1993 a 2007.

Pre Mexiko sa duel nezačal vôbec dobre, keď si už v 9. minúte strelili vlastný gól. Potom mali síce viac z hry a vypracovali si aj šance, no nedokázali prekonať súperovho brankára. Nigérijčania sa priblížili k titulu v 56. minúte, keď ich Iheanacho poslal do dvojgólového vedenia. Deväť minút pred koncom uzavrel skóre Muhammed.

Bronz si vybojovali Švédi, ktorí zdolali Argentínu 4:1. Futbalisti severoeurópskej krajiny si za 24 minút prvého polčasu vypracovali trojgólový náskok. Juhoameričania síce dokázali do konca prvého dejstva znížiť gólom Compagnucciho, no to bolo z ich strany všetko. Po zmene strán pridal v 57. minúte štvrtý gól Švédov Berisha, čím skompletizoval svoj hetrik a v siedmom stretnutí na turnaji si pripísal siedmy presný zásah.

Na turnaji sa predstavila aj slovenská reprezentácia. Zverenci trénera Ladislava Pecka splnili svoj cieľ postúpiť zo základnej skupiny, no v osemfinále podľahli rovesníkom z Uruguaja 2:4.

MS hráčov do 17 rokov:

o 3. miesto:

Švédsko - Argentína 4:1 (3:1)
Góly: 7., 24., 57. Berisha, 20. Strandberg - 44. Compagnucci

finále:

Nigéria - Mexiko 3:0 (1:0)
Góly: 9. Aguirre (vl.), 56. Iheanacho, 81. Muhammed
 

Vyberte región